Δήμος Αν. Μάνης

Με μεγάλη συμμετοχή και καθολική αποδοχή υποδέχθηκαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Μάνης, την προπαρασκευαστική ομιλία που έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και αφορά στο πρόγραμμα ανίχνευσης και αποκατάστασης δυσκολιών στον προφορικό και γραπτό λόγο, το οποίο αφορά σε παιδιά ηλικίας 2 έως 15 ετών.

SONY DSC

Κατάμεστη η αίθουσα του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, που φιλοξένησε την ομιλία της κ. Κιάμου και ουσιαστικά εγκαινίασε το πρόγραμμα για τον Δήμο Αν. Μάνης.

Το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της διεπιστημονικής ομάδας της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  «Θεραπεία = Ελπίδα» και της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης που παραχωρεί τους χώρους στους οποίους θα υλοποιούνται οι αξιολογήσεις και θεραπείες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν αξιολογήσεις παιδιών και ειδικές θεραπείες όπως λογοθεραπείες, ειδικά μαθησιακά και παιδαγωγικά προγράμματα, συμβουλευτική γονέων και ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

IF

Ο Δήμαρχος Αν. Μάνης, κ. Ανδρεάκος χαιρετίζει την εκδήλωση, πριν την έναρξη της ομιλίας.

Την εκδήλωση επένδυσαν με τις ομιλίες τους ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης και η υπεύθυνη της «Θεραπεία = Ελπίδα» κ. Ειρήνη Κιάμου, παθολόγος λόγου και ομιλίας και συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», οι οποίοι ανέπτυξαν με διεξοδικό τρόπο τους στόχους του προγράμματος, μέσα από μια διαδικασία ευχάριστης αλληλεπίδρασης με τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Π. Ανδρεάκος, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κ. Ε. Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λακωνίας, κ. Ν. Καλογεράκος και ο Πρωτοσύγγελος Ι.Μ. Μάνης Αρχιμ. Σ. Λαμπρινάκος.

SONY DSC

Την ομιλήτρια τίμησε με την παρουσία του και ο Πρωτοσύγγελος Ι.Μ. Μάνης Αρχιμ. Σ. Λαμπρινάκος.

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει «Σημαντικό για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε διαταραχής είναι η έγκαιρη συμμετοχή σε προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, με βασικό στόχο την ελαχιστοποίηση της διαταραχής. Η αποκατάσταση όμως των δυσκολιών στο λόγο, δεν αφορά μόνο την παιδική ηλικία, αλλά επεκτείνεται και στην εφηβική ηλικία».

2

ο κ. Μαριόλη, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης καλωσορίζει τους παρευρισκομένους και δίνει το λόγο στην κεντρική ομιλήτρια, κ. Κιάμου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Α. Τζανετέα, τονίζει στην επιστολή της ότι «Ο λόγος του παιδιού είναι στενά συνδεδεμένος με την αναπτυξιακή του πορεία. Είναι ένα εργαλείο απαραίτητο που συντελεί στην μαθησιακή διαδικασία που το αναπτύσσει, το ολοκληρώνει κοινωνικά, το φέρνει σε επικοινωνία με τους συνομήλικούς του και όχι μόνο. Είναι το βασικό εργαλείο που το βοηθά να αποκτήσει πνευματικό δυναμικό ούτως ώστε να κατακτήσει τον κόσμο».

1

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Μάνης για την υποστήριξη και την συγχαίρουμε για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αρεόπολης, κ. Μαριόλη για την αμέριστη υποστήριξή του και φιλοξενία στα ιατρεία του κέντρου υγείας.

Ευχαριστούμε επίσης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για υποστήριξη των παιδιών της περιοχής την διοικήτρια του νοσοκομείου Σπάρτης, κ.Παπαγεωργίου, τον διευθυντή της παιδιατρικής κ. Παναγιώτου καθώς και τον πάντα ευγενικό και συνεργάσιμο κύριο Φαρ Αζμί διευθυντή Παιδιατρικής στο νοσοκομείο Μολάων.

Όσοι γονείς επιθυμούν εξέταση των παιδιών τους ηλικίας από 2.6 ετών ως και 17 ετών για θέματα που σχετίζονται με δυσκολία στην επικοινωνία, στην μάθηση ή στη συμπεριφορά μπορούν να επικοινωνούν με την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333 για να εξυπηρετούνται.

Οι γονείς των απόρων παιδιών αντίστοιχα θα επικοινωνούν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή.