Δήμος Αντιπάρου

Ο Δήμος Αντιπάρου, μετά την μεγάλη απήχηση που συνάντησε το πρόγραμμα «Ανίχνευση και αποκατάσταση δυσκολιών στον προφορικό και γραπτό λόγο» στη γειτονική Πάρο, αποφάσισε με ομοφωνία του δημοτικού του συμβουλίου να συμπεριληφθεί στους δήμους που συνεργάζονται με την “Θεραπεία=Ελπίδα” προσφέροντας στους δημότες του τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από την διεπιστημονική ομάδα της “Θεραπεία=Ελπίδα” σε επίπεδο ειδικών θεραπειών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για το Δήμο Αντιπάρου περιλαμβάνει:

  • ΔΩΡΕΑΝ αξιολογήσεις, σε περίπτωση που εσείς ή ο/η δάσκαλος/α του παιδιού σας εντοπίζετε κάποιες δυσκολίες στο λόγο του ή στις επιδόσεις του στο σχολείο ή στη συμπεριφορά του.
  • Παραπομπή άμεσα σε κρατικό νοσοκομείο, αν χρειάζεται, για έκδοση παραπεμπτικού σημειώματος, το οποίο θα δικαιολογεί τις θεραπείες του παιδιού από το ασφαλιστικό σας ταμείο.
  • Υλοποίηση των θεραπειών στο Κέντρο Υγείας Πάρου, με προκαθορισμένα ραντεβού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ή σε προκαθορισμένο ραντεβού.
  • Τύποι θεραπειών: λογοθεραπεία, ειδικό μαθησιακό πρόγραμμα, ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, συμβουλευτική γονέων, ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων.

Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών Αντιπάρου οργανώθηκε και ομιλία της επιστημονικής υπεύθυνης της «Θεραπεία=Ελπίδα» κ. Ειρήνης Κιάμου, παθολόγου λόγου και ομιλίας και συνεργάτιδας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Παν.& Αγλ. Κυριακού» και της Διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου κ. Βίβιαν Κοροβέση την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. Η ομιλία έγινε στην αίθουσα Καλούδα, στο Δ.Σ. Αντιπάρου και η συμμετοχή των γονέων ήταν αξιοσημείωτη.

Όσοι γονείς επιθυμούν εξέταση των παιδιών τους ηλικίας από 2.6 ετών ως και 17 ετών για θέματα που σχετίζονται με δυσκολία στην επικοινωνία, στην μάθηση ή στη συμπεριφορά μπορούν να επικοινωνούν με την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333 για να εξυπηρετούνται.

Οι γονείς των απόρων παιδιών αντίστοιχα θα επικοινωνούν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή ή θα απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.