Δήμος Πάρου

Η “Θεραπεία=Ελπίδα” με χαρά συνεχίζει μια πολύ ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο Πάρου. Οι θεραπευτές μας (λογοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και εργοθεραπευτές) θα συνεχίσουν να επισκέπτονται εβδομαδιαίως το νησί της Πάρου για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες του νησιού.

Το 2013 και το 2014 είμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των θεραπειών μας, στα παιδιά του νησίου και ευτυχώς ακόμα και ο καιρός ήταν αρωγός μας για να μην χάσουμε ούτε μια προγραμματισμένη συνεδρία. Ας ευχηθούμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και το 2015.

Η ενημέρωση των δημοτών για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η διεπιστημονική ομάδα της “Θεραπεία=Ελπίδα” έχει γίνει με ομιλίες που είχαν ανακοινωθεί και οργανωθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου και μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής όπως και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Παροικιάς.

Όσοι γονείς επιθυμούν εξέταση των παιδιών τους ηλικίας από 2.6 ετών ως και 17 ετών για θέματα που σχετίζονται με δυσκολία στην επικοινωνία, στην μάθηση ή στη συμπεριφορά μπορούν να επικοινωνούν με την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333 για να εξυπηρετούνται.

Οι γονείς των απόρων παιδιών αντίστοιχα θα επικοινωνούν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή ή θα απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Επιπλέον συνεχίζεται η προσφορά παρακολούθησης των γερόντων του εκκλησιαστικού γηροκομείου με στόχο την διατήρηση της διαύγειας τους.

Ενημερωτικές ομιλίες, σεμινάρια και εξέταση του πληθυσμού στον Δήμο Πάρου το 2014

16 Ιανουαρίου 2014
Ομιλία στην Δημοτική Αίθουσα Νηρέας, στην Πάρο. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν “Η ανάπτυξη του προφορικού και του γραπτού λόγου” και σκοπός της η ενημέρωση των δημοτών της Πάρου για θέματα που αφορούν της ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, οι δυσκολίες που παρουσιάζονται αλλά και οι τρόποι με τους οποίους η “Θεραπεία=Ελπίδα” και η διεπιστημονική της ομάδα μπορούν να βοηθήσουν.

1η Οκτωβρίου 2014
Ομιλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εκκλησιαστικού γηροκομείου Πάρου, που έγιναν την με αφορμή την παγκόσμια μέρα τρίτης ηλικίας. Η κ. Κιάμου παρουσίασε το πρόγραμμα “Διαύγεια στην Τρίτη Ηλικία” που η “Θεραπεία=Ελπίδα” υλοποιεί στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Πάρου.

2 Οκτωβρίου 2014
Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία.

21 Νοεμβρίου 2014
• Τρίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στον βρεφονηπιακό σταθμό της Παροικιάς στους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
• Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Διαχείριση των εφήβων στην διδακτική αίθουσα» που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Παροικιάς.

5 Δεκεμβρίου 2014
Ομιλία με θέμα «Η Ανάπτυξη του Προφορικού και του Γραπτού Λόγου» στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Ανίχνευση και Αποκατάσταση Διαταραχών στον Προφορικό και Γραπτό Λόγο» στην Αίθουσα Καλούδα στο Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου.

1 Ιουνίου 2015
Η «ΘΕΡΑΠΕΙΑ=ΕΛΠΙΔΑ» σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που στέκονται πολύτιμοι αρωγοί στο έργο μας και προσφέρουν, με εξαιρετική ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην συλλογική αυτή προσπάθεια, διοργανώνει μια τιμητική εκδήλωση προκειμένου να εκφράσει και εμπράκτως την εκτίμηση και τις ευχαριστίες της.

25 Νοεμβρίου 2015
Συνάντηση με το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάρου για ενημερωτική ομιλία στα πλαίσια της ανάλυσης των αποτελεσμάτων της διετούς συνεργασίας και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ποιοτικού ελέγχου. Ανανέωση του προγράμματος για 2 ακόμα έτη με μεγάλη αποδοχή των μελών του συμβουλίου

18-19 Μαρτίου 2016
Δωρεάν αξιολογήσεις στους παιδικούς σταθμούς του νησιού, από τη διεπιστημονική ομάδα μας, με τη χρήση σταθμισμένων εργαλείων και τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων.

Σεπτέμβριος 2017
Επανέναρξη του προγράμματος ειδικών θεραπειών, που πλέον φιλοξενείται στους χώρους του Γυμνασίου στην Παροικία. Ανακοίνωση δωρεάν αξιολογήσεων για όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων για την εν λόγω δράση και άμεση εξυπηρέτηση των σχετικών αιτήσεων από γονείς.

Ιανουάριος 2018
Επανέναρξη, μετά από σύντομη παύση,  του προγράμματος διαύγειας στο γηροκομείο Πάρου για τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής και τη αύξηση της λειτουργικότητας των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί.

Φεβρουάριος 2018
Η διεπιστημονική μας ομάδα, τιμώντας την ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου, ανακοινώνει δωρεάν αξιολογήσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Θα χαρούμε πολύ να εξυπηρετήσουμε δωρεάν όποιο παιδί χρειάζεται τις υπηρεσίες μας.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Blue Star Ferries για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει, χορηγώντας μέρος των εξόδων για την μετακίνηση των θεραπευτών μας και το ξενοδοχείο ΟΑΣΙΣ, στην Παροικιά για τη φιλοξενία των θεραπευτών μας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο νησί.

Ακόμα, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καρασαντέ, προεδρο της Διοικουσας Επιτροπης του Κεντρου Υγειας Παρου και τον κ. Παναρίτη, επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου για την φιλοξενία στους χώρους του Κέντρου Υγείας και για την συνεχή υποστήριξη τους στο έργο μας.

Επίσης, θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε την άψογη συνεργασία που έχουμε με τον Σχολικό Σύμβουλο 1ης Ε. Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Μαρούδα, την κ. Κάγκανη, πρώην πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ και τον κ. Μαρινόπουλο νυν πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ.

Τέλος, ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και Κινητή Μονάδα Ψυχ. Υγείας ΒΑ Κυκλάδων με έδρα την Πάρο.