Δήμος Ελευσίνας

Η “Θεραπεία=Ελπίδα” με χαρά πληροφορεί τους δημότες των Δήμων Ελευσίνας και Μαγούλας για την συνεργασία της με τον δήμο τους μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος κ. Τσουκαλάς γνωρίζοντας το έργο της διεπιστημονικής ομάδας “Θεραπεία=Ελπίδα” απευθύνθηκε στην πρόεδρο και επιστημονική της υπεύθυνη κ. Κιάμου προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα παιδιά της περιοχής του σε αντίστοιχα θεραπευτικά και διαγνωστικά προγράμματα όπως άλλοι δήμοι της επικράτειας. Η ενημέρωση των δημοτών για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η διεπιστημονική ομάδα της “Θεραπεία=Ελπίδα” έχει γίνει με ομιλίες που είχαν ανακοινωθεί και οργανωθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου και μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής όπως και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελευσίνας και στο παλαιό δημαρχειακό μέγαρο της Μαγούλας.

Όσοι γονείς επιθυμούν εξέταση των παιδιών τους ηλικίας από 2.6 ετών ως και 17 ετών για θέματα που σχετίζονται με δυσκολία στην επικοινωνία, στην μάθηση ή στη συμπεριφορά μπορούν να επικοινωνούν με την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333 για να εξυπηρετούνται.

Οι γονείς των απόρων παιδιών αντίστοιχα θα επικοινωνούν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή ή θα απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Ενημερωτικές ομιλίες στον Δήμο Ελευσίνας και Μαγούλας το 2014:

  • Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στις 17:00 στο πολιτιστικό κέντρο Ελευσίνας (Κίμωνος 11 και Παγκάλου)
  • Tετάρτη 7 Μαΐου 2014 στις 17:00 στο Δημαρχείο Μαγούλας (Ηρώων Πολυτεχνείου 2)
  • Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2014 στις 18:30 στο 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας

Ενημερωτικές ομιλίες στον Δήμο Ελευσίνας και Μαγούλας το 2015:

  • Tετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στις 18:00 στο 5ο Δ.Σ. Ελευσίνας
  • Tετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στις 17:30 στο 10ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

Ομιλήτρια η κ.Ειρήνη Κιάμου, Παθολόγος λόγου και ομιλίας, Πρόεδρος, “Θεραπεία—Ελπίδα”, Α΄ συνεργάτης της Πανεπιστημιακής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. και Αγλ. Κυριακού»

Σεπτέμβριος 2016:
Ανακοινώνουμε την αλλαγή του χώρου εξυπηρέτηση των παιδιών. Ο Δήμος Ελευσίνας είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει τους χώρους του ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας για την υλοποίηση των συνεδριών μας. Ο χώρος του σχολείου είναι σαφώς καταλληλότερος και πιο φιλόξενος για τα παιδιά που εξυπηρετούμε. Ευχαριστούμε θερμά και ξεκινάμε με όρεξη για την νέα σχολική χρονιά.

Για να ευχαριστήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και βέβαια τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, κ. Βαζαίο, για την υποστήριξη και τη συνεργασία του σε ότι έχει χρειαστεί για την οργανωμένη υλοποίηση των θεραπειών μέσα στους χώρους του σχολείου, δωρίζουμε έναν σύγχρονο εκτυπωτή προς το σχολείο και ελπίζουμε να φανεί χρήσιμος σε καθηγητές και παιδιά.

Απρίλιος 2017:
Σε συνέχεια των αξιολογήσεων των μικρών παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, οργανώθηκε μέσα στους χώρους του ΕΕΕΕΚ  ομιλία της κ. Κιάμου, προκειμένου να παρουσιαστούν στους γονείς οι πιθανές δυσκολίες που δύναται να προκύψουν στον λόγο και την επικοινωνία των παιδιών αλλά και οι λύσεις που υπάρχουν πλέον από τους αρμοδίους επιστημονικούς κλάδους και η σημασία έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.